Kjære turdagbok : Tresjøen 2015

Gårsdagens etappe ble korte seks kilometer. Jeg er mektig imponert over hundene! Disney hundene som enkelte hånelig kaller mine firbeinte, drar jaggu langt mere en det rasebeskrivelsen for siberian husky tilsier. Medium tung last, kan jeg ikke skryte på meg at jeg er, iallfall ikke med sekk på ryggen og en sykkelhenger på 80kg. Begge arbeidsmaskinene kjører stramme liner og jobber utrolig godt, kun i de lange oppoverbakker må jeg tråkke til selv. Giraffene og elefantene I den zologiske granskauen hadde ikke hatt en sjanse og alle hundene er med, så her er det ingen skapte unnskyldninger for dårlige resultater.  

Vi ankom Tresjøen i går kveld, planen var å dra videre i dag, men siden ingen venter oss på Mangen , valgte jeg å bli på denne plassen frem til mandag. På dagtid er det prinsen som vinner årstidsrittet i skogen, men så fort solen forlater oss og månen kommer frem. Tar vinterkongen over. I natt var det -3 og vind. Det endte med at jeg måtte putte prinsessen i soveposen, til hennes og min høyst frosne ryggmarg sin store glede. Hvem som var mest fornøyd er noe uvisst, men jeg tipper på «prinsesse kos og løp hele dagen» Ved grålysningen fyrte jeg opp bålet og ble sittende å høre på skogen som våknet etter kongens natteherjing. Fuglene har gått til fult angrep på kongen med sine vakre og behagelige toner som gir en klar og tydelig beskjed om at han kan dra til julenissens kongerike, i denne skogen er han verken velkommen eller ønsket.

Camp tresjøen
Camp tresjøen

Etter en deilig bålfrokost og en time med skogsarbeid til bålplassen, var det skogsvandring som var på planen i dag. Her følger vi hundenesen og ser hva vi finner.   Det kan fort bli en god del og med to hundeneser som gjerne vil jakte på forskjellige skogslukter, kan det også til tider bli relativt komisk. Det er heller ikke nødvendigvis slik at der 20 kg med hund kommer frem, kommer matfar og hans 90kg frem, ned, under eller over.  Det ble tre timers opplevelsesferd for hundene og 3 timer trening for matfar. Motivasjonen er iallfall tilstede og hundenes glede gir vell så stor glede til matfar.  I kveld er det biff på menyen til både store og små! En liten «bålpinne» til matfar og ferske griseører til barna. Kvelden skal nytes til det fulle, før en lang etappe venter i morgen tidlig. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s