Lord Tyrion Jacksson

Jeg er av de heldige som fikk overta valp fra Jeger Bjørnson, høsten 2017. Jeg hadde da i en del år hatt flere hunder, Alaskan Malamute, som jeg hadde masse flotte opplevelser med. Når den siste ikke orket mer etter sommerferien, ble det veldig tomt hjemme. Og selv om jeg først tenkte at det ville bli vanskelig med en ny valp, begynte jeg å sjekke og lete også tenke på andre hunderaser.

Når jeg fant annonsen til Jeger ble jeg så imponert over all informasjonen han hadde med så mye bilder og så grundig informasjon om rasen Siberian Husky. Tenkte at det ville bli en ny flott turhund om jeg fikk muligheten. Og det fikk jeg Tyrion flyttet til meg, og det var rett og slett helt uten problemer, han fikk være med på jobb, så starten var ganske uproblematisk.

Tyrion er den modigste, gladeste og mest ivrige hunden jeg har hatt. Han er ikke redd for å prøve noe nytt, alt er bare gøy. Det være seg kano, båt, snøskuter eller sparkesykkel, Tyrion praktiserer alltid «førstemann om bord»

Men når Tyrion var over året begynte det å snike seg inn en følelse av at jeg ikke fikk gitt Tyrion den oppmerksomheten og den treningen han fortjener. Han var på flere besøk hos Jeger og fikk være med å trene på å gå i spann. Jeg hadde noen samtaler med Jeger og vi ble enige om at Tyrion skulle flytte tilbake til han.

Det er det spesielle med Jeger sine kontrakter, ved kjøp av valp, at hvis noe ikke går som man har planlagt, skal ikke valpen noen andre steder enn tilbake til han (bestefar).

Så jeg tok den avgjørlelsen og Tyrion er nå en del av Jeger’s klan og selv om jeg savner han og savner å ha hund så var det den riktige avgjørelsen.Jeg er også så heldig å få «låne» Tyrion (også kalt Tyrihans), med på tur når jeg ønsker og nå i påsken skal han være med på tur i Femundsmarka. Vi som får overta valp fra Jeger er kjempeheldige, valpene har fått masse opplevelser og er trygge på det meste før de flytter. Om få år er jeg så heldig at jeg kan gå av med pensjon, og er formen god nok til å ha en hund da, kommer det nok en. Men inntil da er jeg så glad for å ha blitt kjent med en kjernekar som Jeger, hundene er alltid i fokus, tror ingen hundeflokk har det bedre enn «gullduskene» til Jeger.

Anne Sissel Sandum

(1.menneskemamma til Lord Tyrion Jackson, alias Tyrihans)

Tyrihans klar for tur med mammsen 🙂